Základní škola a Mateřská škola
Jiráskovo náměstí 1166
500 02 Hradec Králové

Loc: 50°12'20.906"N
        15°48'39.17"E

IČO: 62694774
IZO školy: 102066787

tel: +420 495 540 521
email: skola@zsjirasek.cz
ID datové stránky: ggkmdrp      

Je snem asi každého učitele dosáhnout se svými žáky nejlepších možných úspěchů. Měl jsem tu možnost účasti na jedné z nejvyšších met, kterých lze dosáhnout, republikového finále v basketbalu dívek v kategorii starších žákyň. Bylo to finále nejlepších družstev jednotlivých krajů z turnajů, které se uskutečnily v minulém školním roce a kde děvčata urputným bojem získala historický postup právě na republikové finále. Všechny okolnosti se nakonec sešly a turnaj se uskutečnil ve dnech 22. a 23. listopadu ve sportovní hale v Lounech, kde nastoupilo devět nejlepších družstev z České republiky.

Dívky nastoupily proti zkušenějším (ligovým), sehranějším a mnohdy i vyšším protihráčkám, ale v turnaji se praly s extrémním nasazením a soupeřkám nedaly nic zadarmo. Proto i bez lepšího celkového umístění můžu říct, že jsem na dívky opravdu hrdý a děkuji jim za cennou zkušenost a skvělé výkony. Udělaly maximum pro dobré jméno nejen naší školy, ale i celého Královéhradeckého kraje. A kvalitně investovaný nebyl jen čas na palubovce, ale i společně strávené chvíle týmu ve volném čase, které nás tmelily do dalšího dne, protože turnaj na takovéto úrovni se nedá stihnout za jeden den.

Celá akce byla náročná fyzicky, ale dívky i já můžeme jednohlasně potvrdit, že jsme si akci náramně užili.

Děkuji jmenovitě Tereze Brzkové, Karolíně Lojanové (8. A), Adině Matoulkové, Adině Stehlíkové (8. B), Aničce Hradilové, Megan Maškové, Kataríně Pultarové a Tereza Šlechtové (9. B).

 RF1

RF2

RF 3

RF 4

RF 5

RF 6

Nahoru